SUOMEN YKSITYISTEN OPPIKOULUJEN DIGITAALINEN MATRIKKELI
Etusivu | Matrikkelin esittely | Koulut nimen mukaan | Koulut perustamisjärjestyksen mukaan | Luettelot | Tilastot | Lähteet |

Vaasan Rudolf Steiner -koulu 1991-

Koulutalon valokuvaa ei ole käytetyistä arkistoista löytynyt.

Perustamislupa: 19.06.1991 / Vaasan Rudof Steiner -koulun kannatusyhdistys.

Omistajat: Vaasan Rudolf Steiner -koulun kannatusyhdistys.

Oikeus antaa peruskoulun päästötodistuksia: 19.12.1991

Ylioppilastutkinto-oikeus: 25.07.1996

Tilastoja:

lukuvuosi opettajat oppilaat ylioppilaat
2000/2001 26 177 4

Erityispiirteitä: Vaasan Rudolf Steiner -koulu on 12-vuotinen perus- ja lukio-opetusta antava, yleissivistävä yhtenäiskoulu Vaasan seudun lapsille ja nuorille. Kouluun liittyy ylioppilaskirjoituksiin valmentava 13. luokka. Koulussa opiskellaan tasapuolisesti luonnontieteellisiä, humanistisia seka taiteelliskäytännöllisiä aineita. Opetussuunnitelma on kansainvälinen. Ensimmäiset kahdeksan vuotta luokkaa opettaa sama luokanopettaja ja 9. luokalta lähtien aineenopettajat. Ylioppilastutkinto-oikeus myönnettiin koululle Tampereen Rudolf Steiner -koulun filiaalina 25.7.1996.

Koulun rehtorit: Steiner-kouluissa on ns. vuosirehtorit.

Koulurakennukset: Aluksi koulu toimi Hietalahden koulun tiloissa Ravikatu 9:ssä. Lukuvuodesta 1996-1997 toiminta on jatkunut entisessä Tiklas Oy:n konttoritalossa (Laivakatu 13).

Koulua koskevat julkaisut:

WWW-kotisivujen osoite: Vaasan Rudolf Steiner -koulu