SUOMEN YKSITYISTEN OPPIKOULUJEN DIGITAALINEN MATRIKKELI
Etusivu | Matrikkelin esittely | Koulut nimen mukaan | Koulut perustamisjärjestyksen mukaan | Luettelot | Tilastot | Lähteet |

Fruntimmersskolan i Raumo 1878-1882

Valokuva: Rauman museo. Koulu toimi todennäköisesti tässä talossa Kuninkaankadulla.

Perustamislupa: 10.07.1878 / Realikoulun opettaja A.W.Modeen.

Omistajat: August Wilhelm Modeen, Hildi Granström ja Augusta Sallmen.

Oikeus antaa keskikoulutodistuksia: -

Ylioppilastutkinto-oikeus: -

Tilastoja:

lukuvuosi opettajat oppilaat ylioppilaat
1880/81 - - -

Erityispiirteitä: Koulu toimi aluksi kolmiluokkaisena tyttökouluna ja siihen oli suunniteltu neljäs luokka. Tyttökoulussa oli vain 24 oppilasta (7 poikaa) neljän vuoden aikana, jotka koulu toimi. Koulutoimen Ylihallituksen yksityiskouluja koskevissa katsauksissa ei ole annettu tilastotietoja koulusta. Koulussa toimi ainoastaan tuntiopettajia. Koulun toiminta päättyi vähäisen oppilasmäärän ja varojen puutteeseen keväällä 1882.

Toiminnan päättyminen yksityisenä kouluna: LAK 31.05.1882

Koulun rehtorit: 1878-1882 A.W.E Modeen.

Koulurakennukset: Koulu toimi vuokrahuoneistossa I.G.Nordlingin talossa Kuninkaankadulla.

Koulua koskevat julkaisut: