SUOMEN YKSITYISTEN OPPIKOULUJEN DIGITAALINEN MATRIKKELI
Etusivu | Matrikkelin esittely | Koulut nimen mukaan | Koulut perustamisjärjestyksen mukaan | Luettelot | Tilastot | Lähteet |

Karjalan maanviljelyslyseo (Viipuri) 1917-1921

Valokuva: Museovirasto.
Kuvan keskellä on Karjalan maanviljelyslyseo, vasemmalla venäläinen reaalikoulu.

Perustamislupa: 05.12.1917 / Karjalan maanviljelyslyseo-osakeyhtiö.

Omistajat: Karjalan maanviljelyslyseo oy.

Oikeus antaa keskikoulutodistuksia: -

Ylioppilastutkinto-oikeus: 06.02.1920

Tilastoja:

lukuvuosi opettajat oppilaat ylioppilaat
1917/18 6 25 -

Erityispiirteitä: "Viipurin puolen agronomit" nimisen yhdistyksen aloitteesta perustettiin kaupunkiin kolme lukioluokkaa käsittävä maanviljelyslyseo, jonka tarkoituksena oli antaa suunnilleen sama sivistyksellinen pohja kuin lyseoissa sekä hyvä perehtyminen maanviljelykseen ja sen sivuelinkeinoihin. Syksyllä 1919 koulu siirtyi Viipurin realikoulun yhteyteen ja 31.1.1921 koulut yhdistyvät.

Toiminnan päättyminen yksityisenä kouluna: YHD 31.01.1921 Viipurin realikoulu, maanviljelys- ja kauppalyseo.

Koulun rehtorit: 1917-1921 Martti Kurki.

Koulurakennukset: Koulun toiminta aloitettiin Hallenbergin talossa Abrahaminkadulla. Syksyllä 1918 koulu siirrettiin Pälttärin kartanoon noin 12 km Viipurista. Syksystä 1919 koulu toimi Viipurin realikoulun kanssa samoissa tiloissa, entisessä venäläisessä kansakoulussa.

Koulua koskevat julkaisut: